Objavljeno: 22.10.2017 u 20:24 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

PRIŠAO JOJ JE BESKUĆNIK I ZATRAŽIO 1.600 DINARA: Djevojka mu je dala novac, a razlog će vas ostaviti bez teksta!

Kako biste vi reagovali kad bi vam prišao beskućnik i zamolio vas 1.500 dinara (oko 60 zlota)?

pas

Maja Žrobecka iz Poljske našla se upravo u takvoj situaciji – i nije okrenula glavu.

Kad je krenula u šoping, beskućnik joj je prišao i tražio je 60 zlota (oko 1.600 dinara). Stala je i poslušala ga, a on joj je objasnio kako su mu šinteri uzeli psa, njegovog najvjernijeg prijatelja. On je samo želio novac kako bi ga izbavio iz azila.

Maja u početku nije bila u potpunosti uvjerena da čovjek govori istinu, no delovao joj je dovoljno iskreno da ga pusti u svoj auto, pa je krenula s njim u azil. U azilu je saznala da je čovjek i dan prije pokušavao “osloboditi” svog psa, ali nije uspjeo jer nije imao tih 60 zlota. Radnica azila uvjerila ju je da pas nije povrijeđen i da je sve vrijeme dobijao hranu.

“Platila sam i rekli su mi da imam veliko srce. Reakcija psa koji se toliko obradovao ponovnom susretu sa svojim vlasnikom je bila neopisiva i učinila me je toliko ponosnom jer sam na neki način mogla pomoći tom čovjeku. Pouka ove moje priče je valjda da ne da budemo tako bezosjećajni prema drugim ljudima i da ne treba imati predrasude. Ovo nije nikakav blesavi altruizam, već ono što nas čini ljudima”, napisala je, između ostalog, na Fejsbuku.

Izvor: kurir.rs/index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: