Objavljeno: 19.10.2017 u 10:35 | Ostalo | Komentara:

Nova opcija na WhatsAppu bi mogla ugroziti ljubavne veze

WhatsApp je uveo opciju preko koje uživo možete pratiti lokaciju prijatelja u vašem chatu ili grupi, što će biti korisno kad čekate prijatelja, ali i za roditelje koji žele znati gdje su im djeca

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

WhatsApp je u utorak najavio kako sada i ovoj popularnoj aplikaciji možemo uživo dijeliti trenutnu lokaciju s prijateljima. Radi se o opciji koju smo ranije vidjeli i kod njihovih gazdi iz Facebooka, a mogla bi se svidjeti brojnim korisnicima koji se u grupama pokušavaju dogovoriti za sastanak.

Naime, i ranije se mogla podijeliti lokacija u WhatsAppu, ali radilo se o statičnoj poziciji. Ako smo se kretali, naši prijatelji ne bi znali gdje smo trenutno. S ‘Live Location’ opcijom, prijatelji vas mogu pratiti kroz određeno vrijeme.

Foto: WhatsApp

Foto: WhatsApp

Kao i na Facebooku moći ćete odrediti koliko dugo se može dijeliti vaša lokacija u nekom chatu. Zanimljivo je da prijatelji iz iste grupe mogu dijeliti svoju poziciju, što će vam olakšati da vidite koliko svima treba da stignu na dogovoreno mjesto. Naravno, i roditeljima će ovo biti od koristi da znaju gdje su njihova djeca. No tu je i opasnost za ljubavne veze i nepovjerljive partnere koji će ovako moći tražiti dokaz trenutne lokacije da je netko tamo gdje bi trebao biti.

Kao i sve njihove poruke, WhatsApp navodi da je dijeljenje lokacije zaštićeno na oba kraja. Ova opcija stiže na Android i iOS verzije.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: