Objavljeno: 05.12.2017 u 13:50 | Ostalo, Slike | Komentara:

KO ČISTI KLOZETE PO BEČU: Dovoljno je da samo pogledate njihova imena (FOTO)

U svakoj većoj kompaniji sa unutrašnje strane vrata toaleta zalepljen je papir, koji ste možda primjetili, možda i niste. Na njemu se upisuju čistačice kada je koja oribala toalet. Jedan tviteraš objavio je fotku jednog takvog papira, uslikanog u Beču.

Foto: Pixabay, Twitter

Foto: Pixabay, Twitter

Imena sve govore, napisao je on. Na ovom papiru dominiraju jedna Mara, Jovanka, Nataša i Elvira.

Odmah ispod tvita otpočela je razmjena mišljenja, da možda su sve sa prostora bivše Jugoslavije, ali “koliko god tamo crnčile, bar znaju zašto to rade, kad dođe isplata”. “Čiste klozete i bolje žive u Beču nego ljekari, profesori, vojnici u Srbiji”, “Zašto je sramota čistiti wc?”, “Neki se sprdaju, nije smiješno, ovo je pretužno”…

Naše će žene hodati po Beču i čistiti WC-e.

lista-poslova

Koliko god izgledalo ponižavajuće, kad stigne plata sramoti nema mjesta! Naime, prosječno sat rada u Austriji košta oko 29 eura.

Sudeći po komentarima i statistici zaposleni u bečkim firmama za čišćenje toaleta po satu dobiju između 30 i 34 eura, dok je rad na crno plaćen između 10 i 15 eura, pa bi se reklo da posao čišćenja toaleta i nije tako loš.

Poznato je da u Beču živi veliki broj Balkanaca, a po zadnjim statističkim podacima taj broj iznosi oko 500.000 hiljada, od kojih je oko 117.000 Srba.

U Beču danas živi oko 1,8 miliona ljudi, od kojih su 51,5 posto žene.

Stanovništvo Beča čine državljani 181 zemlje, a nakon Austrijanca (72,6) u austrijskom je glavnom gradu najviše državljana Srbije (4,1) odsto. Slijede Turci, Nijemci, Poljaci i Rumuni.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: