Objavljeno: 04.12.2017 u 12:38 | Ostalo, Savjetnik | Komentara:

Kako da odledite šoferšajbnu za 5 sekundi, a da ne morate da grebete staklo (VIDEO)

Da li je i vas jutros na parkingu zateklo neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza što sada morate da grebete auto, smrzavate se još 10-ak minuta, kasnite na posao…

Foto-montaža: pixabay.com, freeimages.com/Asif Akbar

Foto-montaža: pixabay.com, freeimages.com/Asif Akbar

Pomažemo vam da problem riješite za samo 5 sekundi, preparatom za odleđivanje stakla koji možete da napravite sami u kućnoj radinosti.

Ako nemate pri ruci sprej za odleđivanje stakala na automobilu, možete bez problema da ga napravite i sami. Ovaj trik će postati vaš kec iz rukava za vreme jutarnjeg mraza, ali i kad dođe prava ciča zima.

Ukoliko vas iznenade zamrznuta stakla na automobilu, a niste kupili sprej za odleđevanje, možete stvar da popravite sa samo dva sastojka – vodom i alkoholom.

Naspite sastojke u bocu s raspršivačem u razmjeri 2:1, odnosno dvije trećine alkohola i jedna trećina vode. Poprskajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će da omekša, pa ćete moći lako da ga uklonite bez struganja. Ukoliko imate u kući tečnost za pranje stakla, probajte da pomješate alkohol s njim u istoj razmjeri, umjesto s vodom.

A kako vi rješavate ovaj problem? Podijelite vaš savjet sa nama.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: