Objavljeno: 02.11.2017 u 20:14 | Ideje i Savjeti, Lifestyle | Komentara:

ZNALE SU BOLJE NEGO MI: 10 mudrih trikova naših baka koji i dalje rade posao

Neki trikovi i savjeti za domaćinstvo bili su toliko genijalni da su se generacijama koristili. Ipak, zub vremena nikog ne štedi, pa smo neke od njih zaboravili u toj mjeri da ih smatramo “bapskim poslom”, a ne korisnim i funkcionalnim.

Zato smo mi tu da vas podsetimo na ove stare trikove koje su koristili i naše bake, kao i naši roditelji, a koji vam mogu uštedeti mnogo vremena i sačuvati puno novca.

1. Ruže će živjeti dvaput duže ako u vodu stavite pola aspirina

savjeti-1

Aspirin spriječava truljenje i pomaže u očuvanju hrizantema, karanfila, gladiola i ruža. Što se tuče narcisa, bolje je dodati malo soli u vodu. Za dalije koristite sirće.

2. Naučite dijete da pravilno drži olovku pomoću elastične gumice

savjeti-2

Stavite djetetu gumicu na ruku, a onda na nju zakačite olovku poklopcem prema zglobu. Okrenite je za 180 stepeni. Olovka će tako stajati u pravilnom položaju.

3. Sipajte so na masnu mrlju na odeći što je prije moguće

savjeti-3

So će upiti većinu masnoće. Pospite, malo sačekajte, pa otresite. Velike mrlje ćete lakše oprati, a male će jednostavno nestati.

Sljedeća stranica

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: