Objavljeno: 08.02.2019 u 19:15 | Zdravlje | Komentara:

Zašto su Japanke tako lijepe? Evo čime čuvaju lice lijepim i mladolikastim! (RECEPT)

Japanke su lijepe žene, i to ne može niko poreći. Imaju specifičan ten kao i oblik lica, a koža im blista porculanskom čistoćom i ljepotom.

japan-zena

Mnogo godina su naučnici proučavali šta je to što njihovu kožu čini dugo mladolikastom i čistom pa su došli do zaključka da je tajna u riži/pirinaču.

Riža je bogata linolskom kiselinom i skvalenom, jakim antioksidantom koji stimuliše proizvodnju kolagena i usporava pojavu bora.

Napravite masku od riže na sljedeći način:

Sastojci:

– 3 kašike riže
– jednu kašiku mlijeka
– jednu kašiku meda

Skuhajte rižu i vodu u kojoj ste je kuhali ostavite sa strane. Pomiješajte rižu i mlijeko i dodajte med. Na očišćeno lice nanesite masku. Isperite je vodom u kojoj ste kuhali rižu.

Maska će učiniti vašu kožu hidriranom i zdravom, i ukloniće bore, a antioksidanti koj ise nalaze u vodi u kojoj je kuhana riža blagotvorno djeluju na kožu.

Izvor: znateli

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: