Objavljeno: 22.02.2019 u 20:11 | Zdravlje | Komentara:

Ukoliko od danas počnete jesti med svaki dan, za mjesec dana vaše tijelo doživjet će ogromne promjene!

Med je veoma zdrav i zato ga trebate više konzumirati. Ima antiupalno, antibakterijsko i mnoga druga ljekovita svojstva. Umjesto da koristite šećer, bolje je da koristite med. Naravno, obratite pažnju da li je med kvalitetan.


med

Jača naš imunitet, pomaže kod upala, ali i bolova uzrokovanih artritisom. Med je bogat vitaminima i ostalim zdravim materijama. Možete pomiješati med i cimet, umasirati u bolna područja. Pomoći će oboljelima od artritisa.

Pored toga djeluje kao antioksidans i ubija kancerogene materije. Med će vam pomoći pri mršavljenju, zato je bolje da koristte med umjesto šećera. Npr. napravite limunadu, stavite med, a ne šećer. Još je ukusnije, probajte.

Med također smanjuje holesterol i dobar je za srce. Možete ga piti u čaši vode i na taj način ćete jačati srce.

Djelovat će dobro protiv stresa, a i poboljšat će pamćenje. Uzimajte barem po kašiku dnevno.

Konzumiranje meda na prazan želudac će dobro djelovati na njega. Uzimajte kašiku ujutu na prazan stomak. Očistit će vas od toksina i štetnih mikroorganizama.

Izvor: megagiga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: