Objavljeno: 15.05.2019 u 18:03 | Zdravlje | Komentara:

TREBA VAM SAMO KOMAD HLJEBA, PAR JAJA I MALO MLJEVENOG MESA: Evo kako da napravite najukusnija škotska jaja

Ovo jelo je zapravo ćufta sa tvrdo kuhanim jajetom u sredini, a kada isprobate ovaj recept shvatićete zašto je ceijeli svijet poludio za njim.

cufte-pocetak

Sastojci:
- 0,5 kg mljevene junetine
- 2 zgnječena čena bijelog luka
- 1 kašičica Vorčester sosa
- So i biber po ukusu
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 svježe jaje
- 1 šolja prezli
- 1 kašika pavlake za kuhanje
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike majoneza

Stavite u činiju meso, bijeli luk, Vorčester sos, so i biber po ukusu. Dobro izmješajte. Podijelite meso na 4 pljeskavice jednake veličine.

cufte-priprema

U centar svake pljeskavice stavite tvrdo kuhano jaje i oblikujte tako da dobijete kuglu sa jajetom u sredini. Svaku kuglu uvaljajte u brašno, jaje, a zatim u prezle. Blago ispržite ćufte, po minut sa svake strane u biljnom ulju. Onda ih stavite na pleh i pecite na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.

Dok su ćufte u rerni, od ostalih sastojaka napravite sos. Isecite ćufte na polovine ili četvrtine i poslužite toplo ili hladno, uz sos. Prijatno!

cufte-kraj-620x349

Izvor: fokuzz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: