Objavljeno: 04.01.2018 u 17:34 | Zdravlje | Komentara:

Prvi slučaj ikad: Žena uspjela izliječiti rak uz pomoć jeftinog začina

Kada je naišla na mogući lijek na internetu 2011. godine, odlučila ga je isprobati kao posljednju nadu.

rak-zacin

67-godišnja Dieneke Ferguson se godinama bezuspješno borila protiv leukemije, a sada je napokon uspjela zaustaviti ovu bolest uz pomoć sastojka koji je prisutan u gotovo svakoj kuhinji.

Ona sada vodi potpuno normalan život bez potrebe za napornim tretmanima.

Liječnici tvrde kako je ovo prvi puta da se pacijent uspio oporaviti od opasne bolesti koristeći običan začin nakon što konvencionalni medicinski tretmani nisu dali rezultate.

Kada se bolest počela širiti velikom brzinom kroz njeno tijelo, unatoč tome što je prošla tri ciklusa kemoterapije i četiri transplantacije matičnih stanica, 67-godišnja Dieneke počela je svakodnevno uzimati osam grama kurkumina. U pitanju je jedan od glavnih sastojaka začina kurkume.

Rak, koji se uglavnom završava smrtnih ishodom u roku od pet godina, stvarao je nepodnošljivu bol u leđima kod Dieneke.

Kada je naišla na mogući lijek na internetu 2011. godine, odlučila ga je kao posljednju nadu.

Iako su tablete kurkumina skupe – 60 eura za 10 dana, sudeći po rezultatima isplate se.

– Prema našim saznanjima, ovo je prvi slučaj u kojem je kurkumin pokazao rezultate kod progresivne bolesti u odsustvu tradicionalnih tretmana, tvrde njeni doktori u radu objavljenom u Britanskom medicinskom žurnalu.

Oni tvrde da ovaj začin može zaštititi ljude od nekoliko vrsta raka, kao i Alzheimerove bolesti, bolesti srca i depresije.

Usprkos tome što je kurkumin poznat po svojim anti-upalnim svojstvima, liječnici ga ne prepisuju pacijentima jer njegova efikasnost nikada nije jasno testirana na velikom uzorku ljudi.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: