Objavljeno: 14.07.2017 u 20:30 | Zdravlje | Komentara:

Pila sam vodu od ananasa svako jutro, mjesec dana… Ni doktori ne mogu da vjeruju šta mi se desilo!

Osim što je vrlo ukusan, ananas je i vrlo zdrav. Zbog toga ga trebate češće konzumirati. Možete ga jesti, možete piti sok od annasa( ali da je prirodni), a možete piti vodu sa ananasom. Samo iscijedite malo ananasa u vodu i to je to.
tegla-ananas

Kako god, što više ga uvrstite u vašu prehranu iz ovih razloga:

– Bogat je vitaminima i mineralima te se bori protiv upala. Pored toga sadrži bitan enzim bromelain koji je značajan za borbu protiv upala i infekcija.

– Zbog svojih sastojaka će odstraniti parazite iz vašeg organizma. Pored toga, očistit će organizam od toksina. Dobar je za jetru i bubrege.

– Ako se zdravo hranite i krećete, ubrzat će gubitak kilograma.

– Regulisat će rad štitne žlijezde

– Dobar je i za zube, djelovat će kao prirodni izbjeljivač zuba i odstranjivač plaka. Zdravije je nego da koristite hemijske proizvode koji vam mogu naštetiti.

– Poboljšat će vam vid jer sadrži dosta vitamina A koji je potreban za vid. Vitamin A se nalazi u mrkvi, kupini.

– Ubija ćelije raka i djeluje preventivno.

Nadamo se da vam je ovo bilo od koristi, a za više članaka o zdravlju i prirodnim lijekovima posjetite našu web stranicu svaki dan i podijelite sa vašim prijateljima i rodbinom.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: