Objavljeno: 20.07.2017 u 17:39 | Zdravlje | Komentara:

MAKSIMALAN OPREZ: Prestanite koristiti OVAJ lijek za želudac koji polako UNIŠTAVA vaše zdravlje!

Uvijek je potrebno dobro se informisati o lijeku koji ćete konzumirati. Koliko je dobar, toliko može biti i loš jer šteti drugim organima.

lijek-zeludac

Zato se ne preporučuje da koristite često lijekove protiv bolova jer štete drugim organima i izazivaju vam ovisnost. Nekada uzmite čaj, neki prirodni lijek i smanjit ćete bolove.

Omepraz0l. je lijek koji se koristi kod liječenja čira i ostalih tegoba želuca. Ipak, može biti štetan. Vitamin B 12 je bitan jer potiče proizvodnju krvnih ćelija, omeprazol sputava tu njegovu ulogu što može izazvati problem.

Osim toga, može izazvati probleme sa centralnim nervnim sistemom. Također, smanjuje apsorpciju kalcija i dovodi do problema sa kostima i mišićima jer je kalcij potreban za njihovo funkcionisanje.

Istraživanja su pokazala da osobe koje nisu koristile 0mepraz0l, nisu imale probleme sa nedostatkom kalcija ili vitamin B12. Osobe koje su ga konzumirale su imale probleme.

Ovaj lijek ne smiju koristiti osobe koje koriste i ove lijekove: ketokonazol,digiksin, vorikonazol, nelfinavir, diazepam itd.. Raspitajte se o svim nedostacima i prednostima i ostalim načinima liječenja. Idite i kod ljekara.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: