Objavljeno: 08.04.2014 u 17:33 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Magicna mješavina akademika Filatova za poboljšanje i ojačane vida

Aloe-vera

Ovo je recept moje tetke, koja je sa vidom imala velike probleme. Kada se liječila 60-ih godina na klinici očnih bolesti u Odesi (Ukrajina), imala je sreću da upozna čuvenog akademika Filatova, koji joj je tokom liječenja preporučio i recept alternativne medicine za poboljšanje i ojačanje vida koji ona posle koristila stalno i sa velikim uspjehom.

Recept za poboljčanje i ojačanje vida

100 gr soka aloe
500 gr izdrobljenih jezgra oraha
300 gr meda
sok od 3-4 limuna

Ova mječavina za bolji vid uzima se tri puta dnevno 30 minuta prije jela po 1 supenu kačiku. Konzumira se stalno dok ne dođe do poboljčanja vida. Inače, ovaj recept ne samo što „zaoštrava“ vid, nego i u principu jača cijeli organizam kao i Vitaminska bomba.

Bitno je: biljka (aloe) ne smije da bude mlađa od 2-3 godine.
Isijecite veće donje i srednje listove, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista. Isperite ohladjenom prokuhanom vodom, uklonite šiljke sa listova i isijecite listove na sitne komadiće. Istrljajte i iscedite sok kroz duplu gazu ili kroz sokovnik.

Akademik Filatov preporucivao je oprane listove ne sjeći odmah, nego ostaviti na tanjr i držati u frižideru 10-12 dana. U ovim uslovima u ćelijama aloe formiraju se supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje „bude“ aktivnost ćelija aloe. Nakon toga, listove ponovo operite i sledite gore navedeni postupak. Od takvih listova mozete pripremiti biostimulativni sok aloe.

I na kraju, treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, poslednjeg trimestra trudnoce, kod upalnih procesa zenskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema u fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: