Objavljeno: 17.01.2015 u 22:30 | Zdravlje | Komentara:

Kako ukloniti dlake sa lica na prirodan način. Epilacija kod kuće.

Postoje različite metode uklanjana dlaka sa lica. Neke od njih su zaista efikasne, koje uključuju u sebe elektroepilaciju, foto- i lasersku epilaciju, ali nisu nimalo jeftine i zahtijevaju veće izdatke.

epilacija

U ovom članku ćemo razmotriti narodne metode epilacije dlaka na licu u kućnim uslovima, koje ne zahtijevaju posebne finansijske izdatke, a koje su podjednako efikasne.

Ukloniti dlake sa lica zauvijek možete u kućnim uslovima na prirodan način, iskoristivši sledeća narodna sredstva.

Domaće sredstvo za uklanjanje dlaka sa sodom bikarbonom.

Ovaj tretman neophodno raditi uvece, pred spavanje. Zalijte 1 kašiku sode bikarbone sa 200 ml ključale vode, promijesajte i ostavite da se ohladi. Umočite u rastvor mali komadić vate ili gaze, malo ocijedite i stavljajte na mjesto (mjesta) gdje rastu neželjene dlake. Zalepite flasterom i ostavite preko noći. Ujutru, nakon uklanjana zavoja, obavezno namažite hranljivu kremu na problematične dijelove. Već posle 2-3 tretmana primijetićete pozitivan rezultat: dlake sa lica počt će da opadaju.

Drugo narodno sredstvo protiv dlaka na licu je običan apotekarski jod.

Za pripremu ovog narodnog lijeka potrebno: 2 ml joda, 1,5 ml amonijaka, 4o ml 96%-og alkohola i 10 ml ricinusovog ulja. Sve sastojke neophodno promijesati i ostaviti dok smjesa ne postane bezbojna. Ova smjesa utrljava se u dijelove lica sa nepoželjnom maljavošću ujutru i uveče.
Dlake će početi da opadaju posle nekoliko dana korišćenja. Postoje tvrdnje da je ovo rješenje za trajno uklanjane dlaka sa lica.

Narodno sredstvo za uklanjane dlaka na licu – ulje koprive.

Recept ovog efikasnog sredstva je poznat od davnina, koristile su ga ljepotice 17 vijeka, a glasi ovako:
3 kašike sjemena koprive zaliti sa 100 ml bilo kojeg biljnog ulja. Ostaviti da odstoji 14 dana na toplom mjestu.
Posle procijediti kroz gazu i pretočiti u staklenu teglicu i zatvoriti sa poklopcem. Svako veče, komadić vate ili gaze umočen u ulje koprive, staviti na problematične dijelove lica i ostaviti na pola sata (možete zalijepiti flasterom da ne spada). Poslije lice umiti sa toplom vodom i sapunom. Na taj način tretirati lice, dok dlake ne opadnu.

Bijeli luk kao efikasno sredstvo za uklanjanje dlaka na licu.

Svježe iscijeđenim sokom bijelog luka, brisati problematične dijelove lica nekoliko puta dnevno.
Sok bijelog luka držati na licu pola sata, za postizanje maksimalnih rezultata. Posle isprati toplom vodom i namazati kremom.

Koju god predloženu metodu izaberete, svaka od njih će pomoći vama da se izborite sa ovim problemom i načiniti kožu vačeg lica nježnom i lijepom.

Ako ste vješti, možete probati i depilaciju lica sa koncem, koja takodje ne zahtijeva nikakve troškove, a uz malo vježbanja pomoći će vam da se riješite neželjenih dlaka sa lica. Moram upozoriti, da nije baš bezbolno (prvi put), a i dlake ne nestaju zauvijek, samo ce sporije rasti. Uz malo vježbe, možete usvojiti i ovaj način epilacije.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: