Objavljeno: 06.03.2019 u 16:35 | Zdravlje | Komentara:

Jednoglasna odluka DOKTORA: Ovo je jedan od najvećih UZROČNIKA RAKA, a nalazi se u HRANI!

Osim prehrambenih i sličnih nezdravih proizvoda koje konzumiramo svakodnevno, doktori su se složili da postoji jedna hrana koju većina nas nesvjesno konzumira svaki dan.

rak-hrana

Radi se o visoko-fruktoznom kukuruznom sirupu, proizvodu koji se koristi u industriji kao alternativa šećeru. Sastoji se od glukoze, fruktoze i 20% vode. Za razliku od šećera, visoko fruktozni kukuruzni sirup je mnogo jeftiniji.

Nalazi se u velikom broju proizvoda i sadrži veliku količinu šećera. Kao što znate, šećer je jedan od glavnih uzroka pretilosti i dokazano je da je posebno opasan za unutrašnje organe i može izazvati rak.

Uzeo si samo jedan keks i na kraju ste pojeli cijelu kutiju? Da li postoji logično objašnjenje? Razlog je visoko fruktozni kukuruzni sirup koji čini da jedete sve više i više šećera.

Proizvođači ga koriste, jer je mnogo jeftiniji od šećera, a vi, ako ga želite izbjeći, budite sigurni da pročitate deklaraciju proizvoda prije nego što ga kupite, i sastav hrane koju jedete.

Izvor: pozivitno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: