Objavljeno: 15.04.2018 u 20:18 | Zdravlje | Komentara:

Izbjelila je zube bez jednog dinara: Samo je prokuhala ovaj sastojak, a rezultati su nevjerovatni!

Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospijeva kroz korijen, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva, piše portal “Uspesnazena.com“.
zubi

Smeđe ili žute naslage na zubima možete ukloniti sami kod kuće!

Zubni kamenac – je čest problem, i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava ovaj problem, a štedite i novac.

Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti!

Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uslovima:

Potrebno:

40 gr ljuske oraha, 250 ml vode.

Primjena:

Prokuvajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procjedite.

Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta.

Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljeni odvar možete koristiti 2 dana, poslije pripremite novi. Već poslije nekoliko dana rezultat će vas obradovati!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: