Objavljeno: 12.02.2018 u 21:26 | Zdravlje | Komentara:

IMATE LI OVAKVE KVRŽICE KOD OČIJU? Evo zbog čega se one pojavljuju!

Neka istraživanja su pokazala da postoji povezanost između srčanih bolesti i žute mrlje poznate kao anthelasmata ili xanthelasma palpebrarum.

oci-kvrzice

Xanthelasmata se pojavljuje i kod muškaraca i žena, a češće nakon 40. godine. Te žute oznake su povezane sa povećanom kolilčinom holesterola, a povećan nivo holesterola i masti dovodi do srčanih bolesti, začepljenja krvnih sudova i udara.

One vam mogu biti jedan od simptoma koje ne smijete zanemariti. Istraživanje je pokazalo da ove mrlje mogu upozoriti na rizik od srčanog udara, sihemijsku bolest srca, arteroskleroze i sl.

Naravno, visok krvni pritisak, visok nivo holsterola, šećera također predstavljaju simptome i dovode do nastanka srčanih bolesti. Zato trebate jesti zdravu hranu jerje ishrana ključna za zdravlje, izbacite nezdravu hranu i pića, smanjite unos soli i šećera. Krećite se, praktikujte zdrave navike i smanjit ćete rizik od srčanog udara i raznih teških oboljenja. Pravilnom ishranom ćete izliječiti mnoge bolesti. Nemojte se zapuštati, piše “Megagiga“.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: