Objavljeno: 07.01.2019 u 19:48 | Zdravlje | Komentara:

Imate li ovakve IZRASLINE: Evo kako da ih se riješite PREKO NOĆI

Ganglion ili higrom (u narodu znan i kao mrtva kost) je cista koja nastaje od tkiva koje oblaže zglobove i tetive. Najčešće se pojavljuje na zapešću ruke, ali se može stvoriti i na drugim mjestima, primjerice na koljenima, skočnim zglobovima ili stopalima.

gangliom-1

Riječ je o dobroćudnoj tvorbi koja obično ne uzrokuje probleme, ali ponekad može aktivirati druge simptome ili biti znakom ranog artritisa.

Da biste je se riješili bez operacije, pokušajte s ovom prirodnom metodom.

Uzmite biljku ”ranjenik” ( debela koka) skinite opnu sa liske, i lisku stavite na to. Zamotajte najlonskom folijom, i preko toga svežite npr. krpicom da ne spadne, tako ostavite preko noći. Sutradan skinite.

ranjenik

Ako je u pitanju bila vodena cista ranjenik će izazvati ”puknuće”. Poslije skidanja je moguće da osjetite blagi svrab koji će brzo proći.

Ipak slično cisti izgleda i masno tkivo, pa ukoliko je o tome riječ pokušajte s ovom metodom.

cista

Masno tkivo i skida se oblogama od lista bokvice. 7 dana prije spavanja se stavi po list na izraslinu, prekrijte sa malo vate i zalijepite lepljivom trakom. Masno tkivo bi trebalo brzo nestati.

bokvica

izvor: novi.ba

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: