Objavljeno: 11.02.2019 u 8:08 | Zdravlje | Komentara:

HRONIČNO STE UMORNI? Obavezno napravite sebi ovaj napitak! (RECEPT)

Kako se ne bi zadržavali toksini u krvi treba povremeno napraviti čišćenje. Zadržavanjem toksina u krvi postajemo hronično umorni, patimo od nadutosti i imamo problema sa cirkulacijom. Ove tegobe mogu se odstraniti pomoću jednostavnog pripremljenog napitka iz vaše kuhinje. Sve što vam treba je bijeli luk (češnjak) i crno vino. Ovaj ljekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma te ubrzava metabolizam.

napitak1

Sastojci:

– 12 češnja (delova) bijelog luka (po mogućnosti domaćeg)
– pola litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg)

Priprema:

Češnjeve bijelog luka očistite, isecite na četvrtine i stavite u staklenu flašu. Dodajte pola litra crnog vina i flašu dobro zatvorite. Držite je na sunčanom/svijetlom mjestu oko dvije sedmice (14 dana). Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmješali.

Nakon dvije sedmice, procijedite sadržaj iz flaše i ponovo je vratite u istu flašu koju ste prethodno isprali. Uzimajte 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mjesec dana.

Upozorenje:

Ovo je snažan napitak za čišćenje i jačanje krvi pa ga primjenjujte u razmaku od 6 mjeseci između dva tretmana.

Izvor: dnevno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: