Objavljeno: 18.03.2019 u 7:45 | Zdravlje | Komentara:

HLADNA ILI TOPLA VODA: Evo koju je zdravije piti, jedna šteti vašem organizmu

Mnoga istraživanja su pokazala da upravo topla, odnosno mlaka voda na prazan želudac pruža mnogo zdravstvenih prednosti, piše Best healthy guide.

voda-pixabay

Ovo su razlozi zašto je dan najbolje započeti čašom mlake do tople vode:

- Topi kilograme

Znate da je redovna hidratacija tijela ključ mršavljenja, ali ne bilo kakvom vodom već lagano toplom. Hladna voda je šok za tijelo koje je prirodno toplo pa mu nalet takve vode ne radi dobro.

- Olakšava bol

Smanjuje oticanje grla što daje privremeno olakšanje ako imate upalu grla. Također umiruje grčeve u želucu što možete osjetiti odmah nakon prvog gutljaja.

- Poboljšava probavu

Ako patite od zatvora, popijte čašu tople vode odmah ujutro na prazan želudac i vidjet ćete kako će vam proraditi crijeva. Osim toga, topla voda pomaže u boljoj apsorpciji hranjivih sastojaka iz hrane tijekom dana.

- Poboljšava cirkulaciju

Zašto je još dobro piti toplu vodu? Možda vam ova ideja nije privlačna, ali ona poboljšava protok krvi kroz cijeli krvožilni sustav što znači više kisika u sve dijelove tijela i normalan tlak.

izvor: novi.ba

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: