Objavljeno: 16.08.2017 u 9:19 | Zdravlje | Komentara:

Dlake sa glave vam mogu reći kada ćete imati srčani udar a evo i kako

Srčani udar može pogoditi i mladu i stariju osobu. Obično osobe koje su gojazne imaju veći rizik da dobiju srčani udar i to prije svoje 30. godine.

glava-srce

Uzrok tome je veliki unos soli i masti. Zato jedite zdravo i nećete začepiti krvne sudove i dovesti do udara. Vaš način ishrane, način života može dosta toga lošeg spriječiti.

Simptomi srčanog udara mogu se pojaviti sedmicama prije. Neki simptomi su jaki i iznenadni, dok su neki lagani i mislimo da nisu ništa opasno.

Neki od simptoma su:

-Bol u prsima

-Bol koj ase prenosi u ramena, ekstremitete

-Mučnina

-Znojenje

-Otežano disanje

-Problem sa želucem

Pored ovih simptoma ima jedna još za koji vjerovatno niste znali. Riječ je o kosi. Naime, ukoliko je nivo kortizona veliki u kosi, znači da je moguć srčani udar. Inače se nivo kortizona mjeri u urinu, krvi, ali može i u kosi. Tako su provjerili pramenove kose kod ljudi koji su imali srčani udar i ispostavilo se da su imali više kortizona.

Izvor: http://megagiga.info/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: