Objavljeno: 12.02.2019 u 19:56 | Zdravlje | Komentara:

Dijeta jutarnja banana: Uništava 5 kg za tjedan dana!

Banane su bogate skrobom koji ima nizak glikemijski indeks, što znači da se duže vari i ostavlja osjećaj sitosti duže vrijeme, istovremeno djelimično blokirajući apsorpciju ugljenih hidrata.

banana-dijeta

Ova dijeta koja podrazumjeva započinjanje dana uz bananu i šolju tople vode je poznata kao “jutarnja banana” i veoma je jednostavna. Ona utiče na mršavljenje jer banane zapravo stimulišu varenje i ubrzavaju metabolizam.

Banane su bogate skrobom koji ima nizak glikemijski indeks, što znači da se duže vari i ostavlja osećaj sitosti duže vrijeme, istovremeno djelimično blokirajući apsorpciju ugljenih hidrata. Ljudi koji žele da isprobaju ovu dijetu bi trebalo da izbjegavaju večeru poslije 8 sati uveče i da izbjegavaju dezert poslije večere.

Od namirnica ne smijete da konzumirate samo mliječne proizvode i alkohol, a jedini drugi uslov je da banane budu svježe, a ne pečene ili zamrznute.

Dakle, normalni dnevni meni treba da podrazumijeva sljedeće:

Doručak

- jedna ili više banana (dok se ne osjećate sito)
- jedna čaša tople vode

Ručak

- obrok po vašem izboru i svježa salata
- slatkiši i dezerti su dozvoljeni do 3 popodne ako se osjećate gladno

Večera

- obrok koji sadrži puno povrća
- preskočite dezert

Ukoliko se budete pridržavali pravila, nutricionisti tvrde da ćete u roku od nedelju dana skinuti i do 5 kilograma.

Izvor: webtribune

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: