Objavljeno: 21.11.2016 u 11:14 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Ako imate jedno od ovih STANJA, trebate prestati konzumirati BIJELI LUK! Vrlo je OPASNO !!!

Češnjak je jedna od najboljih namirnica za jačanje imuniteta. Kada se uzim sirov, češnjak može izazvati loš zadah, žgaravicu, plinove, mučninu, i dugotrajan opor okus u ustima. Međutim, to ovisi o hemijskom sastavu tijela pojedinca.

bijeli-luk

Bijeli luk je prirodni antikoagulans, što znači da je odličan za liječenje problema sa cirkulacijom, međutim, njegova upotreba s drugim antikoagulans lijekovi može ubrzati puno krvi, što uzrokuje nepotrebno krvarenje.

Ne konzumirajte češnjak, ako koristite bilo kakvu vrstu lijekova. Trebalo bi da se konsultuje sa svojim ljekarom jer to povećava efekte lijekova da uzrokuju više problema nego rješenja.

Osobe sa problemima jetre – češnjak može smanjiti djelovanje nekih lijekova ili čak smanjiti efikasnost lijekova za pitanja jetre.

Osobe sa osjetljivim stomakom – jedenje previše češnjaka može pogoršati ili iritirati gastrointestinalni trakt. Češnjak može izazvati neke gastrointestinalne kontraindikacije.

Izvor: pozivitno.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: