Objavljeno: 17.11.2014 u 9:05 | Zdravlje | Komentara:

8 savjeta koje bi stvarne žene dale sebi u ‘debeloj fazi’ života

Stvarne žene otkrile su što bi poručile debljoj verziji sebe na što lakšem putu mršavljenja. Napominju kako vaga nije mjerilo uspjeha i da treba prihvatiti sebe.

zene

Foto Fotolia

Održavanje linije nije nimalo lak zadatak, osobito ako sabotirate sami sebe. Osam čitateljica američkog časopisa Women’s Health koje su u prosjeku izgubile od 18 do 55 kilograma otkrivaju koje bi savjete dale samoj sebi, ali u debeloj “fazi”.

Vaga nije jedino mjerilo vaših rezultata

Nemoj se bojati i nemoj dopustiti da te vlastite nesigurnosti koče u postizanju željenog cilja. Budi strpljiva i nemoj misliti kako je vaga jedino mjerilo tvojih rezultata. Ignoriraj misli i glasove koji ti govore da nešto ne možeš postići. Nemoj biti previše stroga prema sebi, to ti neće pomoći. Vježbanje i zdrava prehrana su čin dobrote prema vlastitom tijelu. Uživaj u malim ciljevima. Na kraju ćeš biti jača nego što si to ikad mogla pomisliti. Postat ćeš odlična u trčanju i dizanju utega, a počet ćeš se i radovati vježbanju. Bit ćeš zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, to je poruka čitateljice koja je izgubila 27,5 kilograma.

Ni vježba ne pomaže, ako se ne hranite pravilno

Nemoj biti na dijeti, jednostavno jedi zdravije i redovito vježbaj. Probala sam dijete koje ni ne možete zamisliti i jedino što mi je zaista pomoglo je zdrava prehrana. Pridržavanje određenih programa dijete natjerat će te da skreneš s puta, a onda će se kilogrami vratiti. Podučavam zumbu, ali svejedno nisam mogla smršavjeti sve dok nisam počela pravilno se hraniti, istaknula je čitateljica koja je smršavjela 18 kilograma.

Ne postoji samo jedan način mršavljenja, prilagodite ga sebi

Prestani se fokusirati na to koliko kilograma trebaš izgubiti i imaju na umu da uživaš u cijelom procesu. Dugo sam mislila kako postoji samo jedan način mršavljenja, dok nisam shvatila da smo svi različiti. Svatko treba svoj režim prehrane i vježbanja prilagoditi svojim potrebama. Stoga ako se ne možete zamisliti kako se pridržavate tog režima sljedećih pet godina, promijenite to i nađite nešto s čim se nećete mučiti. Nije bitno je li u pitanju trčanje ili dizanje utega, nađite nešto što vam odgovara. I nemoj svoju vrijednost mjeriti kilogramima na vagi, poručuje čitateljica koja je izgubila 50 kilograma.

Nemojte si postavljati ciljeve u kilogramima

Izbaci vagu, ona ti uopće ne koristi. Najvažnije je kako se ti osjećaš. Brojevi koje vaga pokazuje mogu te stvarno izbaciti iz takta, čak i ako ti odjeća bolje pristaje. Nemoj si postavljati ciljeve u kilogramima. Postavi si takav cilj prema kojem ćeš biti sretna s odrazom u ogledalu, napominje čitateljica koja je izgubila skoro 30 kilograma.

Mršavljenje je samo pola bitke

Nemoj se truditi kilograme zbog drugih, ta odluka treba biti isključivo tvoja. Mršavljenje je samo pola bitke, važno je održati željenu težinu i boriti se sa svakodnevnim napastima. Čak i malo posrtanje te vraća na početak, ističe čitateljica koja je smršavjela oko 55 kilograma.

Zaboravite na brzu hranu i želudac će isto

Nemoj jesti brzu hranu i gazirana pića. Jednom kad to uspiješ, želja će nestati. Gazirano piće nisam popila dvije godine, a brzu hranu mi želudac više ni ne može podnijeti. Zašto da se onda mučim s nečim što ionako nije dobro za moj želudac. Sad sam puno sretnija, napomenula je čitateljica koja je izgubila 18 kilograma.

Mršavost nije za svakoga ista, prihvatite svoje obline

Budi dosljedna, ali si ponekad dopusti i pokoju “greškicu”. Pridržavaj se zdrave prehrane i kilogrami će se sami istopiti. Sreća dolazi iznutra, stoga si nemoj stvarati pritisak da trebaš biti jako mršava. Budi sretna sa svojim oblinama, poručuje čitateljica koje je smršavjela 30 kilograma.

Slavite svoje pozitivne promjene

Napiši sve uspjehe koje si postigao na svom putu mršavljenja i to ne samo one brojčane. Stavi na papir sve pozitivne promjene, budi kreativan s hranom i uživaj u obrocima. Ali imaj na umu da će biti i dobrih i loših dana. No nemoj se predati već zapisuj svoje obroke i prati svoju prehranu. I nemoj se zaboraviti odmoriti, jer ti to zaslužuješ, napomenula je čitateljica koja je smršavjela 50 kilograma.

Izvor: www.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: