Objavljeno: 24.05.2017 u 16:47 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

ZA SVE PRAKTIČNE DOMAĆICE: Otapa kamenac i prljavštinu iz mašine i crijeva! Da veš ponovo miriše na svježinu i čistoću! (RECEPT)

Dogodi li vam se ikad da izvučete svježe opran veš iz mašine i sasvim vam je jasno da ne miriše kako bi trebalo?

ves-masina

Jedan od razloga za tu pojavu je nepravilno održavanje veš mašine. Ona se često koristi i zato ju je potrebno i održavati. Uz dva svakodnevna sastojka, čišćenje perilice postaje jednostavno i učinkovito, piše The Rosy Home.

Kako biste se riješili neprijatnih mirisa, ali i kamenca, potrebna su vam samo dva sastojka koja sigurno imate u kući – alkoholno sirće i soda bikarbona.

Postupak:

U bubanj stavite 100 g sode bikarbone i dodajte 1 l alkoholnog sirćeta. Pokrenite najtopliji program pranja i pripremite se za čudo. Mješavina sode bikarbone i sirćeta će rastopiti kamenac, uništiti neprijatne mirise u mašini i očistiti crijevo!

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: