Objavljeno: 07.03.2018 u 14:10 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Voditelj otkrio da se bori sa rakom: ‘Da sam bio pametan i da nisam ignorisao OVE BOLOVE, sad bih bio u boljem stanju’

Bivši voditelj BBC kanala, Bil Turnbul, otkrio je nedavno da boluje od raka prostate, a sada kaže da se osjeća kao pravi glupak jer je četiri godine odlagao pregled kod ljekara.

novinar-bil

Bil (62) je prije par mjeseci saznao strašnu dijagnozu. Prije toga mjesecima su ga mučili bolovi koje je pripisao starosti.

Ispostavilo se da se kancer proširio do kosti. Situacija i nije toliko tragična po Bila, jer kaže, i pored te zastrašujuće činjenice, prognozirali su mu 10 do 18 godina života. Bil sada otvoreno govori o svom slučaju da bi naveo druge da redovno idu na preglede.

- Da sam bio pametan i da nisam odlagao odlazak ljekaru, sad bih bio u mnogo boljem stanju. Užasna je ta dijagnoza. Sa vama je stalno, kroz cijeli dan. Legnete da spavate, probudite se i prvo što vam prođe kroz glavu je “Pa ja imam rak. I dalje imam rak. To nije bila noćna mora” – kaže voditelj.

On sad prolazi kroz tretmane i kaže, bori se da bude što pozitivniji.

- Svjestan sam činjenice da za mene nema lijeka i da neću ozdraviti, ali stvari ipak ne stoje toliko loše – kaže ovaj voditelj, dodajući da je srećan što je imao nevjerovatan život.

novinar-bil2

- Čak i da umrem sutra, ne bih imao na šta da se žalim. Imao sam divnu karijeru, sjajan porodičan život, super sam se provodio. Bolest sada malo utiče na mene, postao sam oštriji, osjećam ponekad ogroman bijes u sebi, a zbog hormona sam mnogo emotivniji – kaže Bil, koji se protiv lošeg raspoloženja bori i crnim humorom.

- Baš su mi nedavno promovisali neko vino koje će sazrjeti 2030. godine. Rekao sam: “Onda baš i nema svrhe da ga kupim” – zaključuje voditelj.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: