Objavljeno: 15.09.2013 u 19:47 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Vjerovali ili ne, ali ova ‘stančina’ ima jako malo kvadrata (FOTO)

Ovaj elegantni stan se nalazi u Sao Paulu, u Brazilu, a projektirao i dizajnirao ga je Mauricio Arruda Arquitetos sa svojim timom 2011 godine. Premda se ne bi reklo, ali stan ima samo 48 metara kvadratnih.

Foto: Homedit.com

Foto: Homedit.com

Poznat je pod nazivom Residencia Alameda Campinas i savršen je primjer kako se može izvući najviše iz raspoloživog prostora. Ima vrlo lijepo uravnotežen spoj modernih elemenata i uzoraka koji imaju vrlo važnu ulogu u svakoj prostoriji.

Prostirke i tepisi su prisutni u svim prostorijama. Čine prostor privlačnijim i toplijim. Osim toga, izvrsno nadopunjuju klasičnu crno-bijelu kombinaciju. Jedan od najimpresivnijih i najupečatljivijih elemenata je spiralno stubište koje je središte u dnevnoj sobi. Kombinacija crne i bijele omogućila je da se još više ističe.

Premda stan ima samo 48 metara kvadratnih, izgleda vrlo prostrano i privlačano upravo zbog palete boja i stila kojim je uređena unutrašnjost. Tijekom renoviranja arhitekti su promijenili sve – od izgleda do završne dorade. Cilj je bio da se ujedine dva kata te stvori blagi i nesmetan prijelaz među prostorijama.

Paleta boja i materijala je ograničena što doprinosi ukupnom kohezivnom i jednostavnom dekoru koji daje osjećaj prozračnosti. Parket je bijele boje, a zidovi imaju tople i neutralne nijanse.

Izvor: S.P. / homedit.com / Net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: