Objavljeno: 15.01.2017 u 12:25 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Vikend ručak: Maslenica s piletinom u sosu od gljiva (RECEPT)

Malo je onih koji ne vole mirišljavo pecivo, još kada je u kombinaciji s omiljenim sastojcima kao što su gljive i piletina zvuči više nego primamljivo.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Maslenica s piletinom u sosu od gljiva naš je prijedlog za vikend ručak.

Za ovo jelo vam je potrebno:

- 600 gr brašna

- 1 jaje

- malo maslinovog ulja

- pola kesice kvasca

- malo šećera

- malo soli

- malo tople vode

- Sos od gljiva

- 250 gr gljiva

- 150 ml vrhnja za kuhanje

- luk, vegeta, so, biber

Nadjev:

- 500 gr pilećih prsa

- 100-150 gr rendanog žutog sira

Priprema:

Tijesto pripremite na način kako pripremate tijesto za pizzu. Zamijesite ga ranije kako bi imalo priliku da odstoji bar dva sata, a u tom periodu ga premijesite nekoliko puta.

Kada je dovoljno naraslo, podijeli se na četiri dijela i razvije malo tanje nego za pizzu, ali ne pretanko, kako kora ne bi bila tvrda.

Na svaku polovinu kruga se stavi samo blago pržena pileća prsa, narenda malo sira i prekolpi. Rubove tijesta malo pritisnuti kako sadržaj tokom pečenja ne bi curio.

Peći na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta.

Dok se maslenica peče, ispržiti luk s gljivama i dodati vrhnje. Ovim sosom preliti maslenicu i poslužiti dok je toplo.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: