Objavljeno: 11.03.2016 u 11:11 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Udajom žena dobije 7 sati dodatnog rintanja po kući: Sa burmom stiže kuvanje, čišćenje, spremanje

Nova istraživanja univerziteta Mičigen pokazuju da muž svojoj ženi dodaje sedam sati dodatnog kućnog posla nedeljno! Za to vrijeme žena svome mužu nedeljno uštedi jedan sat rada po kući.

zena-cisti-kucu

To je dobro poznata raspodjela poslova: Muškarci više rade na poslu, dok žene više rade kod kuće,” navodi Frenk Staford, vođa ove studije.

Situacija postaje gora za žene kada dobiju djecu,” saopštava on.

Ovo istraživanje je rađeno na osnovu 2005 dnevnika koji su vođeni zbog otkrivanja dinamike prihoda. U tim dnevnicima ispitanici su odgovarali na pitanja koliko vremena čiste, kuvaju, rade osnovne poslove po kući….

Istraživanje je pokazalo da su slobodne žene najmanje vremena gubile na kućne poslove (oko 12 sati nedeljno), dok su udate žene trošile duplo toliko vremena nedeljno za čišćenje, spremanje, kuvanje…

Žene sa više od troje djece, nedeljno troše i to 28 sati kuvajući za porodicu, peglajući i perući veš.

Za to vrijeme muškarci najviše 6 sati nedeljno potroše na kućne poslove koji podrazumjevaju osnovne popravke i tome slično.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: