Objavljeno: 30.10.2017 u 23:10 | Lifestyle | Komentara:

Truju nas sa kineskom robom: Otkrivamo i zašto njihova odjeća uvijek ima čudan miris!!

Da bi se proizvodila razna vrsta odjeće, u cijelom svijetu se primjenjuje oko 8 000 različitih sintetičkih materijala. Mislili smo da su one sigurno i korisne, jer vjerujemo da ih inspekcije ne bi dopustile za primjenu, ali ustvari mnoge od njih uopšte nisu sigurno i mogu itekako narušiti ljudsko zdavlje.

kineska-odjeca

Proizvođači sintetičkih materijala, ali i vlakana u toku jedne godine imaju profit od sedam hiljada milijardi američkih dolara.

Sigurno ste nekada ulazili u kinesku prodavnicu odjeće, i osjetili odmah neki čudan i poprilično jak miris!? Naime, taj miris nikako nije zdrav i čak štaviše jako je opasan za ljudsko zdravlje i organizam , jer se u njemu nalazi mnogo različitih hemikalija, koje su opasne.

Radi se o vještačkim mirisima koji nisu dopustivi za upotrebu u Americi i zemljama Evropske unije, dok se u azijskim zemljama one itekako koriste. To je iz razloga što je tamo kontrola takvh mirisa u proizvodnji veoma niska, pa svako može da ih primjenjuje.

Svi znamo da se najviše odjeće na našim prostrima , dovlači upravo iz Kine.

Savjetujemo vam da od sada kada želite da kupujere odjeću, prvo provjerite zemlju u kojoj je proizvede, te ako je to iz Kine , nemojte nikako uzimati.

Osim mnogobrojih hemijskih supstanci, oni koriste i razne pesticide.

Izvor: 5do12.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: