Objavljeno: 11.12.2017 u 13:50 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Test koji u 5 sekundi otkriva jeste li pod stresom

Stres je svakodnevna pojava s kojom se nosimo gotovo svi. Želite li u samo 5 sekundi saznati koliko ste doista pod stresom i u kakvom je staanju vaš um i tijelo, napravite mali test uz pomoć optičke iluzije

iluzija

Koliko vam se puta dogodilo da se tijekom slobodnog dana pokušavate opustiti, ali mozak se cijelo vrijeme vraća na obveze koje vas čekaju te ne možete prestati razmišljati što ćete sutra sve morati obaviti?

Takve situacije postale su normalne te su usko se vežu uz stresan način života s kojim smo svi svakodnevno suočeni, a na koje zdravlje loše reagira.

Japanski psihijatar Akioshi Kitaoka smatra da se uz pomoć testa s optičkom iluzijom može otkriti jeste li izloženi velikom ili podnošljivom stresu.

Sve što trebate učiniti je usredotočiti pogled na dio slike i promatrati je 5 sekundi.

Optička iluzija koja otkriva vašu razinu stresa

Optička iluzija koja otkriva vašu razinu stresa

Rezultati testiranja stresa:

- ako se oblici na slici pomiču brzo, vaša razina stresa je vrlo visoka

- ako se oblici na slici pomiču sporo, vaša razina stresa je podnošljiva

- ako se oblici na slici gotovo potpuno prestanu pomicati, vaša razina stresa je minimalna

Izvor: zadovoljna.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: