Objavljeno: 25.03.2017 u 12:16 | Lifestyle | Komentara:

Suprug ispred djece: Ispovijest majke kojoj je brak na prvom mjestu

Kada je tek postala majka, otkriva Stefani, postavila je sebi realne ciljeve.

Foto ilustracija: Pixabay

Foto ilustracija: Pixabay

“Zašto postaviti nedostižne ciljeve?”, pita se ona. “Naravno, željela sam da budem najbolja moguća mama, ali nisam željela da potonem u život s djecom toliko da se, na kraju, udaljim od supruga. Ili sebe.”

Stefani napominje da nije jedina koja razmišlja na ovaj način i podsjeća na članak koji je nedavno izazvao kontroverze na Internetu.

“Postavljanje potreba mog supruga na prvo mjesto smanjuje vjerovatnoće da će doći do razvoda i povećava vjerovatnoću da će naša djeca odrasti živjeći s oba roditelja”, piše Ambert Doti, Stefanina istomišljenica.

“Dok sam čitala ovaj pasus, klimala sam glavom s odobravanjem”, piše mama blogerka Stefani. “Roditeljstvo je teško, a ne želim to da radim sama.”

Kako Stefani dalje objašnjava, postoje trenuci kada je neophodno staviti želje svog supruga ispred potreba djece, a ponekad čak i smatrati sopstvene želje najvažnijima.

“Momenti ukradeni od djece su ključni”, vjeruje ona. “Izvinite, djeco, ali mama će radije da se sklupča pored tate na kauču nego da jedanaesti put igra ‘Zemlju slatkiša’.”

Ona vjeruje da, kada bi djeca bila centar naših univerzuma i kada bi u svakom trenutku samo ona bila važna, postala bi samoživi i razmaženi mališani, koji ne znaju da duhele.

“Zar već nemamo dovoljno takvih ljudi?”, pita se Stefani.

Slažete li se s njom?

Izvor: yumama.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: