Objavljeno: 22.02.2017 u 20:25 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

SUMNJAM DA ME SUPRUG VARA SA SESTROM i ne znam šta da radim

U iskrenoj ispovijesti srednjovječne Novosađanke pronaćićete mnogo razloga da budete na njenoj strani.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Mjesecima sam u haosu. Sve obaveze sam zapostavila od momenta kad sam prvi put posumnjala da moja sestra od tetke ima nešto više s mojim suprugom od klasičnog poslovnog odnosa. Nema čvrste dokaze za sumnju, ali ona nije isključivo plod ženske intuicije.

Prije dvije godine sestra od tetke, s kojim nisam bila pretjerano bliska, zamolila me je da joj pomognem oko zaposlenja. Nekoliko godina je tavorila u poznatoj advokatskoj kancelariji, mada je bila jedna od najuspješnjih studetkinja prava u svojoj generaciji. Moj suprug ima privatni biznis i veoma je uspješan u svom poslu. U njegovoj firmi radi četrdesetak zaposlenih. Na moje insistiranje sestra je počela da sarađuje sa suprugovom firmo, u početku honorarno, a od prije godinu dana stalno.

Prva sumnja na nevjerstvo javila mi se kad ju je vodio na službeni put. To mi nije rekao smatrajući, kako mi je objasnio, da nije ništa neobično da jedan od dvoje pravnika iz firme putuje s njim na razgovore s inostranim partnerima. Za dva i po mjeseca zajedno su išli na četiri službena putovanja. I sve bi to bilo normalno da sestra nije promijenila ponašanje prema meni. Osjetila sam trijumfalizam u njenim gestovima, kao da mi daje do znanja da ima aferu s mojim mužem.

Nisam ništa rekla suprugu, niti provjeravala njegove telefone i mejlove. Napeta sam zbog svega, sumnja me izjeda, mada se pravim da je sve u redu. Možda pretjerujem, jer sam napunila 40. i osjećam krizu samopuzdanja, jer moja sestra ima 29 i izgleda odlično.

Povjerila sam se kumi. Ona je uvjerena da postoji nešto između njih i savjetovala mi je da insistiram kod supruga da je otpusti, te da na osnovu njegove reakcije mogu da donesem validnije zaključke. Ne znam šta da radim. Na poslu sam odsutna, kao i tokom vremena koju provodim sa našim šestogodišnjim sinom. Čak i za vreme se*sa, kojeg imamo redovno kao i do sada, ne mogu da se opustim i prepustim.

Očajna sam, jer ne želim da izgubim ono što imam.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: