Objavljeno: 04.03.2020 u 12:44 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Što više radite ovo djeci ona postaju pametnija!

Ako volite da grlite djecu – radite to i dalje. Jednog dana će vam na tome biti zahvalna.

Prema najnovijim istraživanjima, zagrljaj, taj nesumnjivi oblik fizičke privrženosti, veoma je važan za razvoj deteta. Istraživanje sprovedeno u Nacionalnoj dečjoj bolnici u Ohaju obuhvatilo je 125 dece, među kojima je bilo i prevremeno rođene.

Utvrđeno je da grljenje i nežnost prema deci izazivaju snažnu reakciju mozga i pomažu im da se brže razvijaju.

Voleti svoje dete i biti nežan prema njemu nije samo lepo i humano, već i vrlo korisno.

Dr Natali Metr, rukovodilac istraživanja, objašnjava da ovaj jednostavni čin ima ogroman uticaj na dečiji mozak.

Tokom zagrljaja, hormon oksitocin, koji izaziva pozitivne emocije, oslobađa se u velikim količinama i doprinosi jačanju veze između majke i deteta.

grljenje

Nedostatak zagrljaja može da negativno utiče na dete, umanji njegovo samopouzdanje i oteža komunikaciju sa drugim ljudima.

Treba znati da svaki put kad zagrlite nekoga, vi ne samo da pokazujete naklonost, već i povećavate nivo oksitocina i poboljšavate celokupno psihičko zdravlje.

Da li često grlite svoju decu?

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: