Objavljeno: 19.01.2015 u 18:12 | Ideje i Savjeti, Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Spektakularno rješenje za sve vas koji živite u malim stanovima!

„Siti Houm“ je uređaj veličine i oblika plakara koji je razvio slavni Institut za tehnologiju iz Masačusetsa (MIT), a unutar koga je smješten: krevet, pisaći sto i trpezarijski sto za šestoro!

stan-garsonjera

Da sve bude još spektakularnije, mehanizmi za otvaranje i pomjeranje namještaja aktiviraju se daljinski, pokretom ruke!

Vjerujemo da bi cijena ovako revolucionarnog izuma bila tolika da se za taj novac može obezbjediti i istinsko povećanje životnog prostora, ali čini nam se da ipak vrijedi pogledati ovaj video.

Ideje su korisne i mogu praktično da posluže čak i bez daljinskih rješenja za pomjeranje elemenata.

U okviru uređaja „Siti Houm“ naći ćete čak i mali kuhinjski pult i plakar, a sve djeluje još više futuristički pod neobičnim sistemom za osvjetljenje. Komande se aktiviraju glasom, dodirom i pokretom ruke.

Da sve bude još zanimljivije, čitav uređaj se može pomjeriti i oko metar ulijevo, čime se proširuje prostor za kupatilo.

Izvor: lisa.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: