Objavljeno: 20.11.2017 u 8:28 | Lifestyle | Komentara:

Samo nekoliko kapi ove mješavine pretvorit će vašu sijedu kosu u crnu – od korijena! (RECEPT)

Pojava sijedih je sasvim normalna. Neke osobe osijede kasnije, neke ipak ranije. To zavisi i od genetike. Nema potrebe da koristite razne hemijske preparate tako često, već se nekad okrenite i prirodnim preparatima.

kosa-recept

Ovdje ćemo vam pokazati prirodni način koji će vam pomoći da prekrijete sijede. Dobro će doći vašoj kosi.

Evo šta vam je potrebno:

  • Gel aloe vere
  • Kapsula vitamina E

Priprema je vrlo jednostavna, samo treba da pomiješate gel aloe i da uspete sadržaj kapsule ili da usitnite tabletu vitamina E. Dobijenu smjesu nanesite na tjeme i lagano masirajte 5 minuta. Potom ostavite tako da stoji jedno sat vremena.

Kasnije operite kosu i osušite. Radite ovo s vremena na vrijeme. Pomoći će vam. Vitamin E ima antioksidansno dejstvo. Potiče rast kose.

Dobar je za kožu. Inače vitamin E se naziva još i vitaminom plodnosti jer pomaže funkciju reproduktivnih organa.

Nalazi se u bademu, sjemenkama, orašastim plodovima ali i povrću- obično zelenom. Aloe-vera je dobra za kožu, kosu i potiče njen rast.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: