Objavljeno: 13.05.2017 u 8:44 | Lifestyle | Komentara:

Pojedite jedan ČEŠNJAK ujutro na prazan želudac i pogledajte šta se događa nakon toga – IZNENAĐUJUĆI REZULTAT!

Bijeli luk je veoma zdrav, ali ga trebate jesti u normalnim količinama. Obično se koristi 1-2 čehna dnevno. Ima antibakterijska, antiupalna, antigljivična svojstva.

cesnjak

Osim toga, dobar je za srce, snižava krvni pritisak, čisti jetru,a i ubija kancerogene ćelije. Jača imunitet i čisti organizam od toksina i parazita.

Postoji prirodni lijek o kojem smo u našim člancima govorili, tj. smjesa koja se pravi do bijelog luka i limuna,a liječi rak i sprječava njegov nastanak. Zbog limuna, miris bijelog luka se uopšte ne osjeti.

Zbog navedenih prednosti, trebate jesti bijeli luk barem kao dodatak hrani. Preporučuje se i da uzmete jedno čehno i pojedete ga na prazan stomak.

Osobe koje imaju otežanu probavu, ne bi trebale jesti bijeli luk jer mu je potrebno duže vremena za varenje. Također, osobe koje koriste lijekove za AIDS, ne bi ga trebale konzumirati.

Za više članaka o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: