Objavljeno: 21.04.2018 u 11:42 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Ovo povrće je najnezdravije i najviše goji: Izbjegavajte ga, posebno ako držite dijetu!

Iako svi savjetuju da se što više povrća jede jer važe za najzdravije namirnice, postoje i vrste koje treba izbjegavati. Ovo povrće je najnezdravije a otežava i vašu dijetu.

 

Naučnici sa Upovrćeniverziteta Harvard dokazali su da neke sorte povrća zapravo ne doprinose gubitku težine, već mogu uticati i na gojenje.

U istraživanju, koje je trajalo 20 godina, učestvovalo je 130.000 ljudi, a naučnici su pratili njihove navike u ishrani, kao i namirnice koje konzumiraju.

kukuruz

Na osnovu dobijenih podataka, stručnjaci su zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini. Sa velikom sigurnošću su potvrdili da povrće koje najviše goji su kukuruz, krompir i grašak.

krompir

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dvije godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja koje utiču na povećanje osjećanja gladi.

grasak

Zanimljivo je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, poput pasulja, izgubile su na težini nakon nekog vremena.

Izvor: Superžena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: