Objavljeno: 11.11.2017 u 13:13 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Ove bolesti i stanja vam prijete ako se ne se*sate redovito…

Osim što djeluje na osjećaj sreće i zadovoljstva, redovit se*s ima utjecaj i na naše zdravlje – fizičko i psihičko. Život u apstinenciji odražava se loše i na međuljudske odnose

zgodna-zena

Se*s je važan za kvalitetan život, a ako ga nema, tada vam se mogu događati ove negativne svari:

Veći rizik od srčanog udara

Se*s je odličan za cirkulaciju, a samim time i za srce. Tijekom vođenja ljubavi otkucaji se sa, otprilike, 70 u minuti penju na 150. To je kao dobar trening. Neka istraživanja pokazuju da se*s tri puta tjedno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto.To znači da život u apstinenciji nije dobar za vaše srce.

Koža je grublja i lošije izgleda

Znojenje čisti kožu, a se*s pomaže da bude elastičnija i samim time izgleda mlađe. Tijekom redovitog se*sa žene pojačano luče estrogen, koji je odgovoran za reakcije u tijelu koje daju sjajniju kosu i ljepšu kožu.

Bolovi su jači

Se*s može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta. Naime, razina oksitocina u tijelu naraste u tijelu pet puta kada postižemo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina – tzv. prirodnog opijata koji umanjuje bolove kod glavobolje, artritisa…

Imunitet je sve slabiji

Poznato je da se*s jača imunitet, a ako ga nema imunološki sustav slabi i skloniji smo raznim bolestima – tijelo se ne može kvalitetno boriti protiv bolesti kao kod redovitih intimnih odnosa.

Hormoni nisu uravnoteženi

Određeni hormoni ispuštaju se tijekom i nakon se*sa tako da život u apstinenciji može dovesti do nepravilne razine hormona u tijelu. U nekim slučajevima to vodi naglom debljanju ili mršavljenju. Također, to može utjecati na nagle promjene raspoloženja, nervozu…

Samopouzdanje je niže

Nedostatak se*sa ruši samopouzdanje, a tada se i žene i muškarci znaju zapustiti. To pak vodi lančanoj reakciji – se*sa je sve manje i manje.

Može se razviti depresija

Prema jednom američkom istraživanju, pojedinci mogu pasti u depresiju ako žive bez se*sa, a šansa za to je čak dvostruko veća nego kod ljudi koji vode ljubav redovito, prenosi Blic.

Izvor: 24sata.hr/Blic

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: