Objavljeno: 20.01.2015 u 8:43 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Ovaj trik uvijek pali: Kako da ispržite savršena jaja na oko

Najjednostavnija stvar na svijetu jeste ispeći jaja, zar ne? Ipak, za savršeno pržena jaja potrebno je primijeniti par trikova. Za početak će vam biti neophodan tiganj koji se ne lijepi i srednja temperatura ringle. Možete dodati i par kapi vode, ili poklopiti tiganj za vrijeme pečenja jaja.

savrseno-jaje-na-oko-1

Postoji rješenje i za savršen krug i zapravo je vrlo jednostavno.Jednostavno, pržite jaja u kolutovima luka, i takva mogu odmah da idu u sendvič. Neće se „prosuti” i biće dovoljno čvrsta.

savrseno-jaje-na-oko-2

I provjereno uspijeva, svaki put! Ne samo, da je jaje čvršće, već se može i lakše prevrnuti, ukoliko to želite.

savrseno-jaje-na-oko-3

Jaja možete peći u paprici, viršli ili kobasici, budite kreativni i uljepšajte jednostavan doručak.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: