Objavljeno: 25.01.2017 u 21:02 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Ova nevjerovatna mješavina vratiće u život oštećenu kosu. Čak i ofarbanu! (RECEPT)

Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose, piše uspesnazena.com

maska-za-kosu (1)

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primjenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 mjeseca, bez prekida. Znači, dva puta nedeljno u toku 2 mjeseca.

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan!

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamjenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

maska-za-kosu (2)

Maska od kvasca protiv opadanja, i za jačanje tanke i slabe kose:

Biće potrebno:

– 1 kaf. kašika toplog mlijeka

– 1 kaf. kašika meda

– 7 gr suvog, ili 2o gr svježeg kvasca

maska-za-kosu (3)

Priprema:

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira, 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), poslije kosu oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju oštećenu kosu.

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: