Objavljeno: 23.04.2018 u 12:01 | Lifestyle | Komentara:

Ona je žena zmaj: Moćna i staložena – Najbolja žena u horoskopu

Nju čine razni kvaliteti, od snage, staloženosti i tolerantnosti, do velike izdržljivosti, odgovornosti i fokusiranosti. Jednom rječju – ona je žena zmaj!

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

U pitanje je žena rođena u znaku BIKA. Vaše glavne vrline su velika strpljivost, staloženost i osjećajnost. Ali, sa druge strane imate i vatrenu stranu koju znate da ispoljite kada je neko aktivira. Uvijek ima svoje mišljenje o svemu iza kojeg čvrsto stojite i ne može niko izmanipulisati sa vama. Kakvi ste kada je u pitanju…

Prijateljstvo

Kada upoznate osobu sa kojom jednostavno “kliknete”, to prijateljstvo će trajati zauvijek. Lojalni ste i uvijek spremni da pomognete, njegujete prijateljstva i volite da se družite, pogotovo kada su u pitanju prijateljice iz djetinjstva

Zauzvrat tražite istu lojalnost i dobronaklonost, što je i logično, jer volite da u svemu budete jednaki. Znate da je čovjeku dovoljan samo jedan najbolji prijatelj, pa je takva situacija kod vas, jer bitniji je kvalitet od kvantiteta! Izbjegavate svađe i ne volite konflikte sa onima koje volite.

Ljubav

Žena Bik je jedan od idealnih partnera između svih horoskopskih znakova. Nikada ne žurite previše i volite da prvo upoznate potencijalnog partnera, a zatim da se upustite u vezu. Samim tim, vaše veze traju vrlo dugo, a često i do kraja života.

Kada žena Bik uđe u vezu, potpuno se predaje i tu je kao veliki oslonac, prijatelj i ljubavnica. Za uzvrat traži vijernost i pružanje sigurnosti i zaštite. U vezama ili braku se najbolje slaže sa Jarcem, Ribom, Djevicom i Rakom.

Stil

Stil žene Bika je elegantan ženstven i najviše kvalitetan. Za nju je bitan kvalitet, a ne kvantitet, pa tako ima ima manje odjeće, ali nevjerovatnog kvaliteta koji ističe sve njene atribute. Obožava poslovni i ozbiljan izgled, pa se u njenom ormanu često mogu naći krojena odijela, kompleti, suknje, haljine i sakoi.

Kako joj je stil jednostavan, takav je i izbor boja odjeće: neutralne i pastelne boje su vaša najveća “ljubav” kada je u pitanju odjeća. Ona redovno ide u šoping, ali uvijek pripremljena jer je organizacija na prvom mjestu, a ne besciljno lutanje po tržnom centru.

Izgled

Tipična žena Bik ima krupne oči i usne, dugu, raskošnu kosu, krupniju građu sa istaknutim, malim strukom i veće grudi. Njoj ni jedan muškarac ne može da odoli!

Bik nikad ne zaboravlja Dobar ste i vjeran prijatelj, ali odanost tražite i od suprotne strane. A što ako Vas netko iznevjeri? Tada nećete burno reagirati jer su Vaše reakcije polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Ako ste uvjereni da se netko prema Vama loše ponio, ili da je povrijedio Vašu dobronamjernost, to mu nikada nećete oprostiti. Veliko ste zlopamtilo.

Niste pristalica promjena i preokreta, ni bilo čega što može poremetiti ustaljeni tijek vašeg života ili – još gore! – dovesti u opasnost Vaš komfor. Držite se svojih principa, toliko tvrdoglavo da to graniči s predrasudama. Stoga se često oglušujete na tuđe savjete i upozorenja. Tvrdoglavo nastavljate po svojem, čak i onda kad sve govori u prilog suprotnim teorijama. Vama to nije važno Ljubav igra veliku ulogu u Vašem životu.

Za Vas ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja. Kako ste pristalica ustaljenih formi i svega onog što se odnosi na materijalnu stvarnost, kod muškarca Vas prije svega privlači njegov fizički izgled. Što se krije iza njegove vanjštine – otkrivat ćete kasnije.

Kad upoznate osobu koja Vam se sviđa krenut ćete u osvajanje, iako se i Vi želite osjetiti osvajani. Razdoblje promatranja i procjenjivanja kod Vas dugo traje (ponekad i predugo). To nije iznenađujuće, jer odluke donosite nakon dugog i zrelog razmišljanja – pa čak i one vezane uz ljubav.

Izvor: infpult.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: