Objavljeno: 23.03.2017 u 9:20 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Očistite cijeli tepih u jednom potezu: Zablistaće kao nov, bez pranja i ribanja!

Jedan od najvećih i najzamornijih kućnih poslova svakako je pranje tepiha.

tepih2

Mnogi nemaju novca da plate pranje u servisu, pa se odlučuju za jeftinu, provjerenu metodu – iznošenje napolje, ribanje praškom i četkama i višednevno sušenje na terasama, naravno, ko ima uslove za to.

Ali, srećom, domaćice kojima je dosta klečanja sa četkom u rukama dosjetile su se sjajnog trika – čišćenje sodom bikarbonom!

Prvo usisajte tepih, a zatim pamučnu krpu umočite u sirće i pređite njom preko cijelog tepiha. Uzmite drugu krpu, nakvasite vodom, a zatim na nju stavite sodu bikarbonu. Prebrišite cijeli tepih ovom krpom i ostavite da odstoji oko pola sata.

Soda će izvući neprijatne mirise i ostatke prašine, a sirće će učiniti pravu dezinfekciju. Preostalo vam je da još jednom usisate tepih, kako biste pokupili ostatke sode, i on će zablistati kao da je tek izašao iz salona!

Probajte i javite nam utiske!

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: