Objavljeno: 12.07.2017 u 21:58 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OBRATITE PAŽNJU NA VRIJEME: Ovo su znakovi koji upozoravaju da vam fali magnezijum!

Magnezijum je mineral bitan za naše zdravlje. Kako bismo imali normalne koncentraciju u našem organizmu, potrebno je da se zdravo hranimo. Zato jedite što više zelenog povrća, žitarica, voća i nadomjestit ćete te nedostatke.

znakovi-magnezij

Ovo su neki simptomi koji upozoravaju da imate manjak magnezijuma:

– Manjak energije, konstantni umor mogu značiti da vam fali željeza, ili magnezijuma.

– Česte glavobolje nastaju obično zbog manjak magnezijuma,stoga pijte dosta vode i jedite zdravo. Ne koristite puno analgetike jer oni vam smanje bolove, ali zato uništavaju ostale organe i uz to još postajete ovisni.

– Česti grčevi u nogama – Magnezijum je bitan za rad mišića, u slučaju da vam nedostaje magnezijuma, moguće je da ćete osjećati grčeve.

– Nesanica – Moguće je da se nesanica pojavi i kao simptom nedostatka magnezijuma ,a još jedan uzrok jeste stres i pretjerano razmišljanje o nekim stvarima prije spavanja. Hranite se zdravo, a da zaspite vam može pomoći čaj od matičnjaka. Zdravije je od tableta, mnogo.

– Nepravilni otkucaji srca – Nedostatak magnezijuma utiče i na rad srca, stoga određene nepravilnosti mogu biti povezane sa nivoom magnezijuma. Provjerite kod ljekara.

– Zatvor je još jedan od simptoma

– Visok krvni pritisak takođe

– Krhkost kostiju je povezana sa neodstatkom magnezijuma, kalcija i ostalih minerala.

– Nagle promjene raspoloženja, česta nervoza, anksioznost mogu značiti da imate manjak magnezijuma.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: