Objavljeno: 16.05.2018 u 19:06 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

NIJEDNA ŽENA NE ŽELI DA OVOG LJETA OVAKO IZGLEDA NA PLAŽI: Napadnite celulit ovom HIT METODOM

Čini se da je celulit jedan od onih problema koji mnoge žene danas imaju. Obzirom da se o celulitu neprestano govori i piše u medijima, pretpostavljamo da još uvijek nije pronađeno rješenje za ovaj problem.

uklanjanje-celulita

Većina izvora se slaže da se problem celulita javlja uslijed neravnoteže u vezivnom tkivu i masti u tijelu čovjeka. Na ovo utječu hormoni, ishrana, načim života, ali i genetika.

Iako su žene koje imaju prokomjernu tjelesnu težinu više izložene ovom problemu i mršavice se također suočavaju sa pojavom celulita.

Mi vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite celulita priordnim putem. Vrijedi pokušati, zar ne?

Suho četkanje

Pomaže u stimulaciji krvnog i limfnog toka u tijelu. Suho četkanje otvara pore na koži. Ovaj postupak trebali biste ponavljati svakog dana, čak i dva puta dnevno.

Vaša koža treba da bude suha, tako da bi bilo idealno da ovaj postupak uradite neposredno prije samog tuširanja.

Mali podsjetnik: Nemojte da vam četka bude vlažna i izbjegavajte kružne pokrete.

Konzumirajte želatin

Želatin podržava rast kose i noktiju, dobar je za zglobove i može pomoći u opravaku zglobova. No, također pomaže u zatezanju opuštene kože, a pomaže i u uklanjaju celulita.

Jedna teorija je da je smanjenje želatinih namirnica u našoj ishrani dovelo do povećanja celulita.

Miofacijalna masaža

Jedna teorija je da se celulit formira u površnoj fasciji, sloju vezivnog tkiva ispod kože koja sadrži masne ćelije.

Neki terapeuti su u mogućnosti da izvode tip masaže nazvanu miofascijalna masaža ili miofascialno oslobađanje, što olakšava ovaj sloj vezivnog tkiva i može očigledno pomoći i kod nekih vrsta problema u mišićima i zglobovima koji su povezani sa disbalansima u fasciji.

Piling kafom

Piling kafom može biti jako koristan u smanjenju celulita. Ovo je recept za piling koji možete pripremiti u svojoj kući.

Potrebno je:

- talog od kafe
- 3 kašike običnog šećera ili smeđi šećer
- 2-3 lista kašike kokosovog ulja

Šta uraditi:

Kombinujte sastojke da biste stvorili konzistenciju u vidu paste (primjetite da će se očvršćavati kada se ohladi ako koristite nerafinirano kokosovo ulje). Čuvati u staklenoj posudi.

Kako koristiti?

Masirajte kožu nekoliko minuta i zatim isperite. Koristite 2-3 puta sedmično. Rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od nekoliko sedmica.

Balans hormona

Mnogi izvori se slažu da hormoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita i da rad na pravilnom hormonskom balansu može pomoći u smanjenju celulita.

Izaberite neku od prirodnih metoda i odmah napadnite celulite. Vjerujemo da ne želite biti nezadovljne svojim tijelom ovog ljeta.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: