Objavljeno: 21.03.2017 u 13:09 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

NE VJERUJTE BAPSKIM PRIČAMA: Pranje piletine ne uklanja bakterije, OVO JE JEDINI LIJEK!

Urbana legenda kaže da je dovoljno oprati piletinu i utapkati je kuhinjskim ubrusom kako bi se eliminisale bakterije.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Najnovije studije u Velikoj Britaniji pokazale su da većina izloženog pilećeg mesa sadrži tragove kampilobakterije, koja najčešće izaziva trovanje hrane.

Neki ljudi vjeruju da će pranje piletine prije kuvanja ukloniti bakterije, ali stručnjaci upozoravaju da to može da dovede do širenja zaraze jer se bacili mogu prenijeti na ruke, radnu površinu i odjeću.

Dokle god pažljivo perete ruke, posuđe, noževe i daske, dakle, sve što dolazi u kontakt sa sirovom piletinom, a potom se postarate da se meso dobro termički obrati, uništićete sve bakterije.

Ako ste i dalje skeptični, zaledite meso, pa ga potom ispržite ili ispecite i tako ćete apsolutno sve bakterije uništiti.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: