Objavljeno: 25.03.2017 u 13:30 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Nauka potvrdila: Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine, i dakako, pogrešno je kuhate cijeli život!

Novi dan, nova informacija da nešto pogrešno radite cijelog života. Ovaj put glavni je akter – tjestenina.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Na većini stolova mnogih ljudi barem se jednom sedmično nađe tjestenina. Svako ima svoj omiljeni umak s kojim je voli jesti, ali samo tjesteninu većina kuha vrlo slično – u kipućoj vodi s dodatkom soli i malo ulja kako se tjestenina ne bi lijepila.

No, Američko društvo za hemiju na svom je YouTube kanalu savjetovalo da se u vodu nipošto ne dodaje ulje.

Tvrde da većina tog ulja ionako nestane kad se tjestenina procijedi te da i ono malo što je ostalo ne može zaustaviti lijepljenje tjestenine. I poznati kuhari su podijeljeni u mišljenjima po pitanju dodavanja ulja.

Američki hemičari upozoravaju i na najveći zločin spram tjestenine koji možete počiniti – ispiranje pod vodom. Kuhanjem u vodi oslobađa se škrob te tjestenina postaje ljepljiva zbog čega zadržava okus i umak se lakše prima na nju.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: