Objavljeno: 27.07.2017 u 13:01 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

NAKON NEUSPJELIH KEMOTERAPIJA, SPASIO JE KUHINJSKI ZAČIN: Liječnici su ovu ženu otpisali, ali rak se iznenada povukao

Dienekein je oporavak bio toliko izvanredan da je njezina priča nedavno završila u uglednom britanskom medicinskom časopisu kao jednokratan slučaj izvješća o tome kako je prirodni sastojak na neki način pomogao u borbi protiv raka.

pobijedila-rak

Nakon pet godina borbe protiv raka i mučnih nuspojava neuspješnih tretmana, Dieneke Ferguson se pomirila s time da gubi bitku s ovom opakom bolešću. Otkad joj je 2007. godine dijagnosticiran rak krvi mijelom, prošla je tri runde kemoterapije te četiri transplantacije matičnih stanica.

Pomirila se s time da je gotovo

“Bila sam na svim vrstama toksičnih lijekova i nuspojave su bile katastrofalne. U jednom sam trenutku izgubila pamćenje na tri dana, a 2008. godine urušila su mi se dva kralješka tako da nisam mogla hodati. U kralježnicu su mi morali ubrizgati nekakav beton kako bih ponovno dobila stabilnost”, objašnjava pacijentica.

Unatoč svemu tom, bilo je sve manje opcija i nade za oporavak. Tada se okrenula prirodi i počela intenzivno konzumirati kurkumin, začin koji većina ima na kuhinjskim policama. Napokon je osjetila poboljšanje i, nakon pet godina, broj stanica raka postao je neznatan.

Dienekein je oporavak bio toliko izvanredan da je njezina priča nedavno završila u uglednom britanskom medicinskom časopisu kao jednokratan slučaj izvješća o tome kako je prirodni sastojak na neki način pomogao u borbi protiv raka.

kurkuma

Priznala ga i struka

“Kada pogledate njezin medicinski karton, nema drugih objašnjenja za njezin oporavak nego da joj je pomogao kurkumin”, priznaje dr. Jamie Cavenagh, specijalist za krvne bolesti u londonskoj bolnici.

Dieneke još uvijek uzima osam grama kurkumina u obliku tableta dnevno – ekvivalent od oko dvije čajne žličice čistog praškastog kurkumina. Kako kuhinjska kurkuma sadrži samo dva posto kurkumina, bilo bi fizički nemoguće jesti dovoljno začina curry kako biste dobili istu dozu kurkumina.

Bolest je neizlječiva

Svake godine velik broj ljudi obolijeva od mijeloma, koji se pojavljuje kada se bijele krvne stanice u koštanoj srži višestruko umnože i prestanu proizvoditi normalna protutijela potrebna za borbu protiv infekcije. Proces uzrokuje oštećenje kostiju, intenzivnu bol, umor i oštećenja živaca, piše Daily Mail.

Može se kontrolirati lijekovima, ali je bolest neizlječiva. Većina oboljelih ne živi više od pet godina nakon dijagnoze. Dieneke je uvjerena da kurkumin može pomoći nekima od njih. “Problem je što medicinska struka takvu vrstu liječenja ne može preporučiti”, kaže.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: