Najbolja pica na svijetu gotova za 15 minuta: Ovakve nema ni u jednoj piceriji! (RECEPT)
Brz, ukusan, hrskav, savršen obrok
Sastojci:
20 g kvasca, 250-300 g brašna, so, 50 ml ulja, 1 praziluk, 100 g tvrdog sira, 100 g kačkavalja, malo čeri paradajza, 200 ml mlijeka, origano, 200 g suhomesnatog po izboru, kečap ili paradajz pire.
Priprema:
Kvasac rastopiti u mlakom mlijeku, možete dodati i kašičicu šećera. Pomješajte brašno, so, ulje, dodajte nadošli kvasac, pa umesite malo mekše tijesto. Ostavite da odstoji oko 15 minuta, pa ga premjesite i razvijte što tanje.
Tijesto premažite kečapom ili paradajz pireom, zatim dodajte sitno sjeckano suhomesnato i odozgo krugove praziluka. Pospite izdrobljenim sirom, rasporedite čeri paradajz i na kraju pospite origanom.
Preko svega narendajte kačkavalj i pecite na 230 stepeni 10 – 15 minuta.
Prijatno!
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.ba