Objavljeno: 09.10.2016 u 9:58 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

MUŠKARCI, ZAPAMTITE! Ako oženite ovakvu ženu, živjećete duže i srećnije

Poznato je kako je snažna inteligencija poželjna ljudska osobina, ali manje je poznato da pametne žene bolje djeluju na svoje muškarce od onih manje inteligentnih.

Foto Ilustracija: Pixabay.com

Foto Ilustracija: Pixabay.com

Prema najnovijem istraživanju, muškarci koji žive s inteligentnijim ženama žive duže, sretniji su, imaju kvalitetniji život i rjeđe obolijevaju od demencije ili Alzheimera, piše Bright Side.

Naime, takve žene na muškarce imaju vrlo jak utjecaj, fizički i psihički djeluju stimulativno na njihov mozak.

Lawrence Whalley, penzionisani profesor mentalnog zdravlja iz Škotske, rekao je: “Sve što muškarci trebaju učiniti ako žele živjeti duže je to da ožene inteligentniju ženu. Nema bolje stimulacije za mozak od toga”.

Djevojke koje su ponosne na svoju inteligenciju odrastaju u odgovorne i samostalne žene. To muškarcima pomaže da uspostave zdraviji odnos s partnericama i stvore ugodno porodično ozračje u domu.

Ovo istraživanje pokazalo je kako su muškarci koji su izabrali pametnije žene puno sretniji od onih koji su partnerice birali samo na osnovu lijepog fizičkog izgleda.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: