Objavljeno: 26.11.2013 u 13:37 | Moj Dom | Komentara:

Izgradio kuću za samo 150 funti: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa

Izgradio kuću za samo 150 funti

NJEGOVA kuća izgleda kao nešto što biste inače vidjeli u Međuzemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 funti, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi niski.

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i vrhnjem.

Izgradio kuću za samo 150 funti

Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vjetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mješavina odlično izolira, a valja spomenuti i kako je strop dodatno izolirao ovčjom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvjetljava svijećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada se nalazi vani i po potrebi se unosi u kuću.

Izgradio kuću za samo 150 funti

“Htio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo tko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti peni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.

Foto: Michael Buck

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: